Çeyrek altının dünü bugünü

Cumartesi



Günümüzde altın denildiğinde en sık akla gelen altın birimi çeyrek altındır. Bu durumun temel sebebi gramajı kolay alınıp satılabilen yapısı ve halk arasında sıklıkla kullanılmasına neden olduğu oldukça açıktır.

Güncel altın fiyatlarına ulaşmak istediğinizde sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Web sitemizde çeyrek altın ile yarım altın ile ve tam altın ile ilgili her türlü fiyat ve istatistiki bilgiyi de oldukça rahat bir şekilde bulacaksınız. Yaşadığımız zaman içerisinde özellikle petrol fiyatlarında meydana gelen inanılmaz artışın ardından gözler altın fiyatlarına çevrilmiş durumda fakat oldukça uzun bir süre altın fiyatlarının bu denli artması pek gündemde olan bir olay olmadığından dolayı yatırımcılar da oldukça şaşkın durumdadır.

Peki altının bu şekilde bir artış göstermesinin temel nedeni ne olabilir?

Öncelikle altının petrol fiyatlarına oranlı olması rakamsal bazda böylesine uçuk rakamların oluşmasının temel nedeni olarak görülmektedir. Bu durumu birkaç ana başlıkta incelemek mümkün olmaktadır.

-Öncelikle Ortadoğu’da yaşanan gergin günlerin petrol fiyatlarına etkisi doğrudan altın fiyatlarının ons bazında yükselmesine neden olmaktadır. Bu durum uzun bir süredir bu şekilde devam etmesine karşın daha öncede Amerika birleşik devletlerinin Irak’ı işgali sırasında da böyle bir artış gündeme gelmiştir. Fakat o dönemde bazı olaylar daha değişik yorumlandığından dolayı bu artışın kolaylıkla üzerinin örtülmesi kolay olmuştur. Ama günümüzde bu durum o kadar kolay olmamaktadır. Bu sebepten dolayı yapılması gerekenler biraz daha farklı bir şekilde yorumlanmaktadır.

-Küresel bir kriz olacağını tahmin eden Ortadoğu ülkeleri daha önceden bu olayı sezerek yüksek miktarda altın depoladıklarından dolayı piyasalarda bulunan altın miktarı ciddi anlamda azalmıştır. Bu azalma normal zamanda bile gerçekleşse altın fiyatlarında düşüş olması gündeme gelirken, günümüzde bu denli bir düşüşün olması pek çok şeyin sekteye uğramasına sebep olmuştur. Bu konuda yapılması gereken bir şey bulunmamaktadır.

Özellikle altın fiyatlarında bu denli artış yaşanmasının ardından altının dünü ve bugünü üzerine ciddi araştırmalar yapılmasını gündeme getirmiştir. Geride bıraktığımız 10 sene içerisinde altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları http://guncelaltin.blogspot.com adresinden bulabilirsiniz.

Peki halkımız neden uzun zamandan bu yana çeyrek altına değer vermektedir. Bu sorunun cevabını birkaç farklı yönde yanıtlanabilmektedir. Ama asıl soru işaretlerinin tam olarak ne yönde çözümlenebileceği ise ciddi bir problemi peşinde getirmektedir. Öncelikle yaşadığımız zamandan önce de insanımızın bir çeyrek altın hassasiyeti bulunmaktaydı. Bu hassasiyetin temel sebebi ise bazı toplumsal alışkanlıklara dayanmaktadır. Bu toplumsal alışkanlıkların etkisi ile kişilerin ve toplumların düğün, nişan ve özel günlerde alış verişlerde kullandıkları para birimi olarak çeyrek altının benimsenmesine dayanmaktadır. Bu benimsenme öyle boyutlara ulaşmıştır ki artık yapılacak ve yorumlanacak çok fazla ihtimal kalmamaktadır.

Bu gibi soru işaretlerinin çözülmesinin ardından çeyrek altından sonra gündeme gelen gram altının neden yüksek oranlarda değer görmediğine değinebiliriz.

Yapılan araştırmalar ülkemizde yaşayan insanların bir birleri ile alışveriş yaparken devamlı olarak çeyrek altın alış verişinde bulunduklarını ortaya çıkarmıştır. Bu alışveriş büyük bir alışkanlık olduğu için insanlarımız artık başka bir altın birimini alışverişlerinde kullanmak istememektedirler. Bu durumda insanlar kendilerine göre haklıdır.

Peki çeyrek altın kaç gramdır.

Bu konuda sorulan en büyük sorular ise çeyrek altının kaç gram ağırlığında olduğu yönünde yöneltilen sorulara dayanmaktadır. Halkımızın oldukça büyük bir kısmı çeyrek altının bir gram civarında bir ağırlığa sahip olduğunu düşünürken çeyrek altının ağırlığı ise 1.7 gramdır. Bu konuda hiçbir zaman için bir değişim olmamıştır. Olması da mümkün olmamaktadır.

Altının sahte olduğu nasıl anlaşılabilir

Cuma


Altın dolandırıcılığı günümüzde oldukça sık yapılan bir dolandırıcılık türüdür. Dolandırıcılar altın söz konusu olduğu zaman bazı akla hayale gelmeyecek yöntemlere baş vurmaktadır. Öncelikle kesinlikle inanılmayan ve güvenilir olmayan bazı şirketlerden külçe altın almamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü külçe altın içerisine bazı maddeler yerleştirilerek sahte altın oluşturmak mümkün olmaktadır. Günümüzde kullanılan çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi altınlarda ise dolandırıcılık yapmanın bazı önemli hususları bulunmaktadır. Bu hususların bilinmesi dolandırılmamanız anlamına geldiği için özellikle dikkat etmeniz büyük önem taşıyacaktır.

Önceleri altınların kenarlarında bulunan kısımları zımparalar yardımıyla kazınarak elde edilen tozlar ile az da olsa altından kazançlar elde etmek mümkün olmaktaydı. Fakat günümüzde altının kenarına yerleştirilen tırtıklı yapısı sayesinde haksız kazançların oluşabilmesi pek mümkün olmamaktadır. Bu sebepten dolayı yapılması gereken en makul şey altının yalnızca uzun süre boyunca satılan yerlerden alınması olabilir.

Çeyrek Altın Kaç Gramdır



Çeyrek altın fiyatları söz konusu olduğunda halkımız arasında en sık yaşanan diyaloglar çeyrek altının fiyatları ve bu fiyatlara uygun olarak yapılan bazı hilelerin gündeme getirilmesidir. Çeyrek altın söz konusu olduğu zaman genellikle ebatları düşünülerek bir kanıya varılmaya çalışılmaktadır. Fakat çeyrek altını asıl pahalı yaptıran unsur altın kalitesi ve gramajıdır.

Genellikle bu işten haksız çıkar elde etmek isteyen insanlar çeyrek altını gereksiz yere uzama özelliğinden dolayı gramajından çalmak istemektedir. Bu çıkarcı insanları nemalandırmamak adına altın konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemli bir husustur. Çeyrek altın yaklaşık olarak 1.7 gramdır. Türkiye’nin her tarafında bulunan tüm çeyrek altınların gramajı bu yönde olmaktadır. Çeyrek altın gramajları altın büyüdükçe orantılı bir artış göstermez. Belki bu gramaj yarım altın gramajın da ve tam altın gramajında belirli bir oran ile artış gösterebilir. Ama bütün altınlar hususunda gramaj olarak bir benzerlik beklemek yanlış olacaktır. Bu sebepten dolayı yapılması gereken en önemli husus altın fiyatlarında yanılgıya uğramamak için bazı adımlar atmaktan geçmektedir.

29 Nisan 2011 Altın Fiyatları

Altın fiyatları bu dönem içerisinde oldukça büyük atılımlar yaparak yükselişe geçti. Ama altın fiyatlarının daha ne kadar uzun bir süre bu şekilde devam edeceği ise büyük bir muamma haline gelmiş durumda altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın ne şekil alacağı soruları ise kafalarda ciddi soru işaretleridir. Bu sebepten dolayı 29 nisan 2011 tarihli altın fiyatlarına bir göz atmamız gerekirse;

altın alış fiyatı: 74,8 TL

çeyrek altın alış fiyatı: 119,93 TL

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 477,48 TL belirlenirken

altın satış fiyatı: 75,15 TL

çeyrek altın satış fiyatı: 123,62 TL

cumhuriyet altını satış fiyatı: 489,46 TL olarak belirlendi.

Altın Ne Zaman Düşer

Altın fiyatlarının bu kadar büyük bir hız ile yükselişe geçmesi özellikle son yıllarda pek alışılmış bir durum değildir. Bunun temel sebebi ise petrol fiyatlarında yaşanan bazı düşüşler olarak gösterilebilir. Ama altın fiyatlarının ne kadar daha bu şekilde yükseleceği ise ciddi soru işaretlerini beraberinde getirmiştir. Yapılması gereken en önemli şey ise altının daha yükseleceğine olan inancı sorgulamaktan geçmektedir. Çünkü altın fiyatları uzun bir süre daha bu tempo ile devam edemez. Devam edememesi de oldukça normaldir. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar altına yapılacak yatırımları büyük ölçüde etkilemektedir. Altın denildiği zaman akla gelen ilk obje petrol olmalıdır. Petrol değerlerine uygun olarak yatırım yapmanın da oldukça büyük bir önemi vardır. Bu sebepten dolayı önümüzde ki zaman içerisinde altın fiyatlarının nasıl bir yol izleyeceğinin takip edilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Altın fiyatları daha yükselir mi

Özellikle global anlamda altın fiyatlarında yaşanan yükseliş düşünüldüğünde bazı olumsuz durumların yaşanması söz konusu olmaktadır. Son dönemlerde altın fiyatları yükselmiş ve bu yükseliş hız kesmeden yaşanmıştır. Bu durumun temel sebebi ise orta doğu da yaşanan gerginliğin ve petrol krizinin altın fiyatlarını doğrudan etkilemesidir. Bu gibi durumlar biraraya geldiğinde altın fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanması söz konusudur. Tabi ki bu durum altın fiyatlarında genel anlamda dalgalanmalar yaşanmasıyla birlikte daha da anlamlı bir hale gelmektedir. Ama bu durumun temel nedeni ise tam olarak bilinmemektedir. Özellikle uzak doğu ülkelerinde çok yüksek hacimde altın alışı gerçekleştirildiğinden dolayı altın fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma olması söz konusudur. Bu sebepten altına yapılan yatırımlarda dikkat edilmesi gereken bir dönem içerisindeyiz çünkü altın fiyatları son dönemeç içerisinde daha fazla yükselişe geçemeyecek gibi görünmektedir.

Altın Fiyatları Daha Yükselir mi

Altın fiyatları tarihinin en yüksek seviyelerine çıkmıştır. Bu kadar yüksek seviyelerden yatırımcılarına göz kırpması pek hayra alamet değildir. Ne kadar süre daha altın fiyatları yükselir bilinmez ama genellik yapılan tahminlerin büyük bir oranla boşa çıktığı anlamına gelmiştir. Çünkü altın fiyatları hakkında yapılan haberler her zaman için altın düşer mi sorusu üzerine yoğunlaşmaktaydı. Ama son dönemlerde altın fiyatlarında bu denli yükselmeler meydana gelince kafalarda da bir takım soru işaretleri oluşmuştur. Altın fiyatlarının daha ne kadar yükseleceği ise büyük bir soru işaretidir. Bu duruma rağmen herkes tarafından bilindiği gibi altın fiyatları petrol fiyatlarına bağlıdır. Dolayısıyla piyasalarda özellikle orta doğu ülkelerinde altın fiyatlarının tatmin edici iyi adımların atılması gerekmektedir. Bu adımlar atılmadan altın fiyatlarında bir düşüş beklemek oldukça zor görünmektedir.

22 nisan 2011 çeyrek altın fiyatları

22 nisan 2011 tarihinde 21 nisan 2011 tarihine oranla altın fiyatlarında bir değişme yaşanmamıştır. Bu değişimin yaşanmamasının sebebi son günlerde piyasalardan gelen dalgalı haberlerin bir süreliğine kesilmesi örnek gösterilebilir. Bu durumun daha ne kadar bu şekilde devam edeceği ise tam olarak bilinmemektedir. İşte 22 nisan 2011 altın fiyatları:

çeyrek altın alış fiyatı: 116,10 TL

yarım altın alış fiyatı: 232,20 TL

tam altın alış fiyatı: 464,20 TL olarak belirlenirken

çeyrek altın satış fiyatı: 123,00 TL

yarım altın satış fiyatı: 246,45 TL

tam altın satış fiyatı: 492,58 TL olarak belirlendi.

22 nisan 2011 altın fiyatları

Altın fiyatlarında meydana gelen inanılmaz yükseliş içinde bulunduğumuz gün içerisinde bir miktar da olsa azalmış gibi görünmekte, bu durumun daha ne kadar bu seviyede devam edeceği bilinmemektedir. Özellikle ortadoğu da yaşanan gergin günler altın fiyatlarının bu değerlerini bir süre daha değiştirmeyecek gibi görünmektedir.

İşte 22 mart 2011 altın fiyatları

22 ayar bilezik alış fiyatı: 65,60 TL

Gram altın alış fiyatı: 71,57 TL

18 ayar altın alış fiyatı: 51,07 TL olarak belirlenirken

22 ayar bilezik satış fiyatı: 72,00 TL

Gram altın satış fiyatı: 74,50 TL

18 ayar altın satış fiyatı: 60,00 TL olarak belirlendi.

Altın Yükselişi Rekora Koşuyor

Perşembe

Geride bıraktığımız günler içerisinde özellikle Ortadoğu da meydana gelen gergin tansiyonunun ardından hala etkileri tam olarak üzerinden atılamamış gibi görünmektedir. Özellikle amerikanın gemilerini yeniden göndermesi güvenli bir yatırım aracı olarak görülen altını yeni bir rekora doğru götürmektedir. Bu rekorun ise yeniden tırmanış göstereceği aşikardır. Sadece yükseliş altın fiyatlarında yaşanmaktadır. Libya’da meydana gelen isyan ve bu tarz dalgalanmalarda güvenli bir yatırım aracı olarak görülen altının yeniden dalgalanmasına neden olacağa benzemektedir. Yapılan kamuoyu araştırmaları oldukça net bir şekilde göstermiştir ki altın piyasalarında yaşanan gergin günlerin ardından bir takım yanlış anlaşılmalar yaşanmaktadır. Bu gibi durumların ise bir süre daha devam edeceği düşünülmektedir. Cumhuriyet altının 494 tl ye kadar yükselmesi altın fiyatlarının yeni dönem içerisinde ne olacağı sorusunu akıllara getirmektedir. Zirveyi daha ne kadar zorlayacağı ise tam olarak bilinmemektedir. Altının bir süre daha artışını bu şekilde devam ettirmesi söz konusudur. Özellikle çeyrek altın ve yarım altında yaşanan dalgalanmaların hız kesmeden devam edeceği düşünülmektedir.

Altın Fiyatlarında Düşüş

Cuma

Son günlerde güvenilmeyen bir grafik içerisinde bulunan altın fiyatlarının ne olacağı hakkında bir tahmin yapmak oldukça zor görünüyor.

Önce Ortadoğuda yaşanan gergin ortam, ardından içinde bulunduğumuz şu günlerde Libya olayı derken altın fiyatları bir hayli gergin ve doğal sınırının ötesinde bir seyir içerisinde olmuştu.

Daha sonrasında ise, Japonya'da yaşanmakta olan gergin anlar işin boyutunu oldukça farklı noktalara taşıdı, şu günlerde ise bir kırılma yaşanması beklenen altın fiyatlarının oldukça aşağılara inmesi bekleniyor. Bu sebepten, altın fiyatları hakkında her türlü bilgiye web sitemizden ulaşabilirsiniz.

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.