Altın Fiyatları Nereye Gitmeli

Cumartesi

Altın fiyatlarında meydana gelen değişim herkes tarafından bilinmektedir. Ne kadar süre daha bu şekilde değişim yaşanacağı ise ciddi bir soru işareti barındırmaktadır. Bu tarihten yaklaşık olarak bir 5 sene öncesine gittiğimiz zaman yani 2006 yılı altın fiyatları ile günümüzde altın fiyatları arasında ciddi bir uçurum bulunduğu doğrudur. Bu uçurum 2002 yılı altın fiyatlarında da aynı şekilde gelişmektedir.

Altın fiyatlarının her zaman için mevcut petrol rezervleri ile doğrudan ilişki içerisinde olduğunu unutmamak gerekmektedir. Bu gibi sebeplerden altın fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yapmak ve yatırım yapılacaksa altın fiyatlarının petrol fiyatları ile olan ilişkisini unutmamak gerekmektedir.

Altın fiyatlarının bir süre daha artışa geçeceğinin ve bu şekilde devam edeceğinin bilinmesi de büyük bir önem arz etmektedir.

Güncel Altın Fiyatlarından Haberdar Olmak

Cuma

Altın fiyatları altın borsası tarafından günde iki defa güncellenmektedir. Bu güncellemenin temel sebebi ise zamana ve genel değişikliklere bağlı olarak meydana gelen değişmelerdir. Bu dalgalanmanın düzgün bir şekilde takip edilmesinin büyük artıları olacağının bilinmesi gerekmektedir. Şayet bilinmez ise bu konudan faydalanmak isteyen insanlar tarafından dolandırılmak mümkün olabilir. Böyle dolandırıcılara prim vermemek için yapılması gereken işlemler basittir. Altın almak veya altın satmak istediğiniz de önceden istanbul altın borsasının resmi sitesine girerek altın fiyatları hakkında bilig alabilirsiniz. Yapılan araştırmalar çok net bir şekilde göstermiştir ki fırsatçı insanlar bu konuda bilgi sahibi olmayan halkı belirli aralıklar ile dolandırmaktadır. Bu rakamlar 10 kuruş gibi küçük miktarlar olabilir. Hiç bir önemi yoktur. Önemi olan tek şey para miktarının ne kadar kişi tarafından alındığıdır. Bu sayede çok fazla kâr eden fırsatçılar bulunmaktadır.

Hafta Sonu Altın Fiyatları

Perşembe

Hafta sonları altın borsasının kapandığı aşikardır. Bu durumun temel sebebi ise altın alım ve satım işlemlerinin resmi olarak durması ve piyasaların kapanmasıdır. Ama altın fiyatlarının hafta sonu özellikle pazar günlerinin hemen ardından bir sonra ki güne yansımaları önceden tahmin edilebilir. Altın fiyatlarında yaşanan bu gerginliğin önceden tahmin edilmesi de bu sebepten oldukça kolay olmaktadır. Öncelikle altın fiyatlarını önceden tahmin etmek istiyorsanız bakmanız gereken bir numaralı kural gündemin genel işleyişinin takip edilmesidir. Gündemi genel özellikleri ile takip ettiyseniz sizde çok net bir şekilde görebilirsiniz ki altın fiyatlarının işleyişini önceden kestirmek mümkündür. Gazete haberlerinde petrolün ne olduğu ve gündemde sarsıcı bir haber olmadığı takdirde altının en azından bir süre boyunca düşüş yapmayacağını bilmek mümkün olmaktadır.

Altın Fiyatlarının Gidişatına Genel Yorum

Çarşamba

Altın bilindiği gibi ülkemiz ve dünyada en fazla tercihe edilen ziynet eşyalarından bir tanesidir. Bu sebepten dolayı yaygın bir para birimi olarak kullanılmaktadır. Daha ne kadar süre bu şekilde altın fiyatları artarak devam eder bilinmez ama geçmişten günümüze kadar genel işleyişini düşünecek olursak daha uzun bir süre daha altın fiyatlarında böylesine bir artış olacağını söyleyebiliriz. Her ülkenin insanları farklı altın birimlerine yönelmektedir. Arnavutlukta yapılan araştırmalar çok net bir şekilde göstermiştir ki tam altın gramajında olan altınlara o ülkede daha fazla değer verilmektedir. Ülkemizde ise altın olarak bakıldığında çeyrek altın ve 22 ayar bileziklere daha büyük bir önem ve ilgi bulunmaktadır. Bu durum daha ne kadar sürer bilinmez ama altın fiyatlarında düşüş yaşanır mı sorusunun cevabı oldukça açıktır. Altın fiyatları petrole ve kendi rezerv miktarlarına bağlıdır. Bu rezervlerde azalma yaşandığı süre boyunca düşüşe geçeceği aşikar olan altın fiyatlarının bir süre daha bu ivmelenme ile devam etmesi beklenmektedir. Daha ne kadar süre bu şekilde devam edeceği ise soru işaretidir.

Altın Fiyatları Neden Dalgalanır

Pazartesi

Altın fiyatlarında yaşanan ani değişikliklerin temel nedeni nedir?

Altın neden düşüşe geçer?

Altın neden diğer yatırım araçlarından farklıdır?

Daha ne kadar altın alabiliriz?

Bu soruların temel de tamamının cevabı aynıdır. Altın fiyatları derin dalgalanmalara dayanamaz bir yapıdadır. Altın bu sebepten dolayı her an için farklılıklar gösterebilir. Bu durumun en belirgin örneğini orta doğu da yaşanan krizde dile getirmiştik. Çeyrek altın fiyatı gözle görülür bir şekilde artış kaydetmişti. Daha uzun bir süre boyunca da altın fiyatlarında ciddi artışlar beklenmektedir.

Geçmişteki altın fiyatları

Salı



Geri bıraktığımız dönemler içerisinde altın fiyatlarının seyrine şöyle bir göz atmamız gerekirse, altın fiyatlarının ne kadar dalgalı bir durum içerisinde olduğunu görebiliriz. Her sene için altın fiyatları hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılmış ama hak edilen derecede altın fiyatlarında gelişmeye rastlanamamıştır ta ki günümüze gelinceye kadar. Altın fiyatlarında en fazla soru özellikle 2000 yılında altın ne kadardı sorularının sorulmasına sebep olmuştur. Çünkü 2000 yılında özellikle 2001 yılı altın fiyatları göz önünde bulundurulduğunda oldukça ciddi dalgalanmalar yaşadığı çok açıktır. Çünkü 2000 yılı altın fiyatlarından sonraki süre gelen dönemler içerisinde oldukça ciddi dalgalanmalar yaşanmıştır. Altın fiyatlarına özellikle dikkat edilmesinin bir diğer nedeni de bu noktaya dayanmaktadır.

Altın oldukça dalgalı bir yapıya sahiptir. Özellikle altın nasıl artış gösterir diye bir soru sorulursa bu sorunun cevabı oldukça basit ve net olmaktadır. Altın sadece kişilere ve insanlara özel bir dalgalanma içinde olmaz onu etkileyen bir numara kural ons değerinin petrol ile doğrudan ilişki içerisinde olmasına dayanmaktadır. Bu dalgalanma petrolün değeri arttığı sürece artacaktır. Çünkü günümüzde petrolün özellikle rezervlerinde yaşanan azalmadan dolayı ciddi sıkıntıların oluşacağı oldukça açıktır. Altın fiyatlarının bu şekilde devam etmesi durumunda ise petrol fiyatlarının da yükseleceğine bağlayabiliriz.

Özellikle 2002 yılında altın fiyatları incelenirse altın fiyatlarının ne kadar durgun olduğunu oldukça net bir şekilde görebiliriz. Bu durum takip eden seneler içinde aynı özelliktedir. 2003 yılı altın fiyatları da aynı durgunlukta devam etmektedir. Çünkü o senelerin genel özellikleri göz önüne alınmaktadır. O senenin altın durgunluğu ise oldukça vasat düzeylerdedir. Petrol değerlerine göz atıldığında da aynı sonuç elde edilmektedir.

Ama özellikle 2005 yılı altın fiyatlarından sonra ki dönemlerde altın fiyatlarında ciddi ve gözle görülür bir artış dikkat çekmektedir. Bu grafiğin bu boyutlarda olması da bazı sorunları beraberinde getirmiştir. Sorunların fazla olması da soru işaretlerinin ardı arkası kesilmeden devam etmesine neden olmaktadır.

Bu durumun hemen akabilin de 2010 yılı altın fiyatlarına göz atmanın da faydası olacaktır. Çünkü bu tarihten itibaren altın fiyatları kelimenin tam anlamı ile bir şahlanma evresi geçirmiştir. Bu durum bu boyutlarda seyrettiği sürece değişkenlik göstereceğe benzemektedir.

Günümüzde altın fiyatlarını incelemek istediğimizde güncel altın fiyatlarını takip edebileceğiniz bir web sitesine ihtiyaç doğmaktadır. http://guncelaltin.blogspot.com adresini sizlerin hizmetinize sunmamızda ki temel amaç da budur. En güncel altın fiyatlarını en doğru ve tarafsız bir şekilde bulabileceğiniz oldukça gerçek altın fiyatları ve veriler ile size hizmet edecek bir web sitesi olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Bu sebepten dolayı altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalı havanın ardı arkası kesilmeden bu zamana kadar devam etmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Çeşitli grafikler ve uzman yorumları neticesinde oldukça önemli bir soru işaretine değinmek istiyoruz. altın fiyatları ne olur bu soru özellikle son zamanlar içerisinde en sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Çünkü insanlar artık doğal olarak altının seyrini merak etmektedir. Biz ise bu konuda orta doğu da yaşanan gerginlik belirli bir düzeyin altına kaydırılmadıkça altın fiyatlarında yaşanacak bir gerilemenin oldukça zor olduğunu belirtmek istiyoruz çünkü altın fiyatları hem sinir bozucu bir düzeyde hızlı hareket etmektedir. Hem de genel olarak altın seyrinin etkilenmemesi için bütün ülkelerin ellerinden geleni yapması gerekmektedir.

Bütün devletlerin altın fiyatlarında yaşanan bu yükselişe bir önlem aldıklarını söylemek ise gerçek anlamda yanlış olacaktır. Çünkü devletler altın fiyatlarında yaşanan yükselişi her zaman için kendi lehlerine yorumlamak istemektedirler. Örneğin 2000 yılı altın fiyatlarına oranla günümüzde altın fiyatlarının bu seviyede olmasının temel nedeni altın fiyatlarında ki gerginliğin asıl kaynağıdır.

Küresel kriz söz konusu olduğunda doğu ülkelerinin kendince yöntemleri bulunmaktadır. Özellikle çin in altın potansiyeli göz önüne alındığında altın aldığı hacme dikkat edilmelidir. Kriz başlamadan önce bir miktar altın alan Çin bu kriz boyunca rezervlerinde bulunan bu altını tutması ne yazık ki mümkün değildir. Kısa bir süre içerisinde rezervlerinden bu altını bırakması gerektiği için oldukça ciddi bir düşüş yaşanacak gibi görünmektedir. Altın fiyatlarında ki bu garip dalgalanmanın temel sebebini bu yüzden büyük ülkelerin kendi kafalarına göre altın alıp satmalarına bağlayabiliriz.

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.