Altın Bugün Ne Oldu

Çarşamba

Bilindiği gibi doların dengesiz tavırları altın başta olmak üzere tüm yatırımları derinden etkiledi. Bu durum kısa vadede önemsiz gibi görünse de altın fiyatlarının ciddi anlamda çalkantı yaşamasına neden oldu.

Dün gelen haberlerin akabilin de altın da ciddi değer kaybı göründü. Bu değer kaybının temel nedeni ise normalde meydana gelen piyasa dalgalanmalarında küresel anlamda bir liman olarak altının görülmesiydi.

Fakat altın bu sefer ciddi anlamda fiyat kaybına neden olmaya başladı. Bu durumun temel nedeni ise bazı bankaların kaçış yolu olarak elinde ki altınlardan kurtulması veya yeni altın alımına ara vermesi olarak ön plana atıldı.

Son dönemlerde merkez bankalarının altında bugün ciddi anlamda alımlar yapmaması fiyatların spot altında 1.532 $ kadar gerilemesine neden oldu. Ciddi bir panik ortamı yaşandığından altında ki dalgalanmanın ne kadar süreceği bilinmiyor.

Bilindiği gibi ham petrol ile altın fiyatları arasında yaşanan anlaşmazlık amerika da ham petrolün senenin en düşük rakamına gelmesine neden oldu.

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.