Pekala Neden Çeyrek Altın

Perşembe

Ülkemizde diğer mülkelere oranla en fazla alınan altın türü olduğu tartışılmayan çeyrek altın aynı zamanda en yoğun şekilde üretilendirde.

Çeyrek altın alış ve çeyrek altın satış arası fiyat farkının çok yoğun olmaması çeyrek altın alan insanların zarar etmemesine sebep olur.

Aynı zamanda uzun ölçekli yatırımlarda kaybettirdiği hiç görülmediğinden dolayı çeyrek altın yastık altı kavramının başrol oyuncusu olarak görülmektedir.

Çeyrek altın alış fiyatlarının artık vatandaşın cebini yakmaya başlamasının ardından alternatif çeyrek altınlar yani gramaj olarak daha küçük ve çok daha ucuz olanlar çıksada bunlar, vatandaşın çeyrek altın alış talebini etkilememiştir.

Geleneksel olarak düğün ve özel günlerde daha fazla tüketilen çeyrek altın alış'ın en fazla yapıldığı iller iç anadolu bölgesinde birbirine komşu olarak bulunan nevşehir, kayseri, konya, ankara gibi illerdir.

Çeyrek altın alış temel sebepleri bu yöntemlerin etkisinde kalmaktadır. Uzun bir süre daha bu şekilde devam edeceği tahmin edilmektedir.

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.