Altının sahte olduğu nasıl anlaşılabilir

Cuma


Altın dolandırıcılığı günümüzde oldukça sık yapılan bir dolandırıcılık türüdür. Dolandırıcılar altın söz konusu olduğu zaman bazı akla hayale gelmeyecek yöntemlere baş vurmaktadır. Öncelikle kesinlikle inanılmayan ve güvenilir olmayan bazı şirketlerden külçe altın almamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü külçe altın içerisine bazı maddeler yerleştirilerek sahte altın oluşturmak mümkün olmaktadır. Günümüzde kullanılan çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi altınlarda ise dolandırıcılık yapmanın bazı önemli hususları bulunmaktadır. Bu hususların bilinmesi dolandırılmamanız anlamına geldiği için özellikle dikkat etmeniz büyük önem taşıyacaktır.

Önceleri altınların kenarlarında bulunan kısımları zımparalar yardımıyla kazınarak elde edilen tozlar ile az da olsa altından kazançlar elde etmek mümkün olmaktaydı. Fakat günümüzde altının kenarına yerleştirilen tırtıklı yapısı sayesinde haksız kazançların oluşabilmesi pek mümkün olmamaktadır. Bu sebepten dolayı yapılması gereken en makul şey altının yalnızca uzun süre boyunca satılan yerlerden alınması olabilir.

2 yorum:

soneralper dedi ki...

faydalı bilgi teşekkürler

populerim dedi ki...

faydalı bılgıler kardesım. tesekkur ederım

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.