Çeyrek Altın Kaç Gramdır

Cuma



Çeyrek altın fiyatları söz konusu olduğunda halkımız arasında en sık yaşanan diyaloglar çeyrek altının fiyatları ve bu fiyatlara uygun olarak yapılan bazı hilelerin gündeme getirilmesidir. Çeyrek altın söz konusu olduğu zaman genellikle ebatları düşünülerek bir kanıya varılmaya çalışılmaktadır. Fakat çeyrek altını asıl pahalı yaptıran unsur altın kalitesi ve gramajıdır.

Genellikle bu işten haksız çıkar elde etmek isteyen insanlar çeyrek altını gereksiz yere uzama özelliğinden dolayı gramajından çalmak istemektedir. Bu çıkarcı insanları nemalandırmamak adına altın konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemli bir husustur. Çeyrek altın yaklaşık olarak 1.7 gramdır. Türkiye’nin her tarafında bulunan tüm çeyrek altınların gramajı bu yönde olmaktadır. Çeyrek altın gramajları altın büyüdükçe orantılı bir artış göstermez. Belki bu gramaj yarım altın gramajın da ve tam altın gramajında belirli bir oran ile artış gösterebilir. Ama bütün altınlar hususunda gramaj olarak bir benzerlik beklemek yanlış olacaktır. Bu sebepten dolayı yapılması gereken en önemli husus altın fiyatlarında yanılgıya uğramamak için bazı adımlar atmaktan geçmektedir.

1 yorum:

soneralper dedi ki...

gerçekten merak edilen bir şeydi güzel yazı olmuş teşekkürler.

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.