Altın Türkiye’de dolar kurbanı

Cumartesi

CMC Markets’in stratejisti Ashraf Laidi; “Altın fiyatlarının bu yıl içerisinde 1.200 dolara yükseleceğini tahmin ediyorum. Ancak bu çıkıştan önce fiyatlar 950 dolara kadar gerileyebilir” dedi.

National Avustralia Bank (NAB) analistleri de doların daha da zayıflaması ve Hindistan’da düğün sezonuna girilmesinin etkisi ile altın fiyatlarına biraz daha destek gelebileceğini ancak, riskten kaçınmanın azalması ile bazı yatırımcıların altın alımlarını sınırlayacaklarını öngörüyor. Analistler, 2010 dördüncü çeyreğine kadar altının ons fiyatının ortalama 1.028 dolar olacağını tahmin ediyor.

Altının ons fiyatında ay başından bu yana yaşanan yüzde 5.3’lük artış Türkiye’deki altın fiyatlarına tam olarak yansımadı. Türkiye’de altın fiyatları dolarla hesaplandığı için söz konusu süreçte içeride kurlarda yaşanan yüzde 2’lik düşüş Cumhuriyet Altını’nın 9 günde sadece yüzde 2.9 artmasına neden oldu…

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.