Altınmatik Dönemi Başlıyor

Cumartesi

27 Mart 2010 09:35

Altındaki inanılmaz yükseliş yeni piyasa doğurdu. Kısa bir süre sonra altın ATM'ye girecek. Dileyen altın çekecek, dileyen de altınını ATM'den yatırabilecek. Piyasalarda hızlı artışıyla dikkat çeken altın ATM'lere giriyor. Son zamanlarda ciddi değer artışlarıyla yatırım araçları arasında popülerliğini yükselten altının, 2010 ve 2011'de de bu trendini sürdürmesi bekleniyor. Dalgalanmalara karşı hassas döviz ve TL'ye yatırım yerine daha çok altın piyasasında yatırım yapmayı tercih eden yatırımcılar için şimdi de ATM'de altın mevduatı dönemi başlıyor. Daha önce bazı bankaların Altın Hesabı'yla katıldığı süreç Kuveyt Türk'ün önümüzdeki günlerde hizmete sokacağı "Altınmatik"le zirve yapmış olacak.

ALTINMATİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Altınla ilgili ATM Projesi Kuveyt Türk Katılım Bankası'na ait. Diğer bankalarda bununla ilgili proje bulunmuyor. Hali hazırda bazı bankalarda altın hesabı bulunmasına rağmen ATM, fiziksel külçe gram altınların ATM'lerden alınması ve verilmesini içeriyor. ATM'ler İstanbul'dan başlayarak özel noktalara yerleştirilecek. Altınmatik, daha çok gram altınların alış verişine imkan sağlayacak. Hizmetten Altın Vadeli Katılma Hesabı olan müşterilerin yararlanacağı belirtilirken, işlemlerin normal ATM'lerde olduğu gibi kartla yapılması sağlanacak.

ALIŞVERİŞ BİLE YAPILACAK

Kuveyt Türk Kıymetli Madenler ve Menkul Kıymetler Müdürü Çetin Genç, altının önümüzdeki yıllarda daha da fazla değerleneceğini ve altına yatırım yapanları pişman olmayacağını ifade etti. Genç, sektörün son yıllarda hızlı gelişme içerisinde olduğunu söyleyerek, "Birkaç yıl içerinde, altın hesabındaki gelişime bağlı olarak alışverişler de altınla yapılabilecek. Hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Fiyatlarda neredeyse yüzde 150 artış oldu

Kimi "Spekülatif" dedi, kimi de "Gerçekten yükseliyor" yorumu yaptı. Ancak kaynağı ne olursa olsun altının çıkış trendi hiç düşmedi. Aralık ayı başında 1227 ABD Dolarını görerek tarihi bir seviyeye ulaşan altın, 2007 ocak ayında 631 ABD Dolarını bularak, fiyatını 3 yılda ikiye katladı. 2001 yılından bu yana 9 yıl artış göstererek olağanüstü bir performans sergileyen altın yatırımcısına her yıl yüzde 16 kazandırdı. Dokuz yıllık süreçte genel kazanç ise yüzde 144'ü buldu.

Talepte ciddi artış var

İstanbul Altın Borsası'na göre önümüzdeki süreçte bankaların altınla ilgili finansal yatırım projeleri de aratacak. Borsa Başkanı Vahdettin Ertaş altının, finansal yatırımda en istikrarlı araçlardan biri olduğunu söyledi ve özellikle dalgalanmalara karşı en güvenilir liman olma özelliğini taşıyan altının son iki yıl verilerine bakıldığında artışın net olarak görülebileceğini belirtti. Ertaş, "Altının gramı 2008 yılı başında 31,30 liradan 25 Mart 2010 tarihi itibari ile 52,90 liraya yükseldi. Mevduat faizi ve borsadan sonra en çok kazandıran ve aynı zamanda en istikrarlı yatırım aracı altındır. Dolayısıyla bankaların ilgisinin bu yöne kayması da normal. Tüketicinin ilgisindeki ciddi artışın bir karşılığıdır bu" açıklamasında bulundu. (Yeni Şafak)

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.