Dünyada Altın Borsası

Cumartesi

Amerika'da artan bütçe açığının enflasyona neden olacağı ve doların değer kaybedeceği beklentisi altına olan ilgiyi artırmış gibi gözükmekte.

Bloomberg’ün yaptığı ankete göre, uzmanların yüzde 83’ü altının ons fiyatının bu yıl 1034 dolar olan tarihi zirvesini aşacağını tahmin ediyor.Bu da altının gerek küçük gerekse büyük yatırımcılarca odak noktası haline gelmesine neden olmuş durumda...

Kriz dönemlerinin gözde yatırım aracı olan altın, ekonomilere ilişkin olumlu beklentilere rağmen yükselişini sürdürüyor. Önceki gün 1007 dolara çıkan altın fiyatları dün de 1.000 dolar seviyelerinden işlem gördü. ABD’de artan bütçe açıklarının doların gücünü azaltacağı ve enflasyona neden olacağı beklentileri altına olan talebi artırıyor.

Öte yandan Mart ayından bu yana hızla yükselen borsaların önümüzdeki aylarda yeniden düşüşe geçeceğine inanan bazı yatırımcıların kendilerini korumak için altında alım yapmaları (hedge) da fiyatların hızla yükselmesine neden oluyor.Bu durumsa Türkiye'de ki altınla yapılan işlem yoğunluğunun değişmesine neden olmaktadır.

Finans çevrelerinin yakından takip ettiği Bloomberg haber ajansının uzmanlarla yaptığı anket de altının yıldızının gelecek aylarda da parlamaya devam edeceğini gösteriyor. Anket sonuçları bu yıl altın fiyatlarının rekor seviyelerini aşabileceğine işaret ediyor.

Ankete katılan 12 uzmanın 10’u altın vadeli fiyatlarının bu yıl sonuna kadar Mart 2008’de görülen zirve olan 1033.90 doları aşacağını tahmin etti. Altının ons fiyatı önceki gün 20 Şubat’tan bu yana ilk kez 1.000 doları aşmış ve 1.007 dolara kadar yükselmişti.

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.