Çeyrek Altın Gözden Düştü

Çarşamba

Çeyrek altın gözden düştü
Altın fiyatlarındaki artış ev hanımlarının düzenlediği günlerin vazgeçilmezlerinden olan çeyrek altına olan ilgiyi azalttı.

Birkaç ev hanımının bir araya gelerek düzenlediği günlerde, artık çeyrek altının yerini 50 liranın tercih edilmeye başlandığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, özellikle ekonomik durumları iyi olmayan ev hanımları, düzenledikleri günlerde bir araya gelerek sıkıntılarını paylaşıyorlar. Ev hanımlarının bir ay öncesine kadar düzenlediği bugünlerde aralarında topladıkları ''çeyrek altın'' ise yüksek fiyatı nedeniyle tercih edilmez hale geldi.

Ev hanımı Didem Alan, 90-92 lira civarında olan çeyrek altının fiyatının aile bütçelerini sarstığını belirterek, bu nedenle farklı arayışlara girdiklerini söyledi.

Alan, altın fiyatlarının yükselmesi sonucu ev hanımları arasında düzenlenen günlerde çeyrek altın yerine 50 liranın tercih edilmeye başlandığını ifade ederek, ''15 gün veya ayda bir altın masrafının altından kalkamayınca günlerimizde bir birimize para vermeye başladık'' dedi.

-KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI BAŞMAN-

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine, altın fiyatlarının yükselmesinin ardından üyelerinin siftahsız günler geçirdiğini söyledi.

Başman, 5 ay öncesine kadar ev hanımları altın günü için kuyumculara akın ederken, şimdilerde ise çeyrek altına olan ilginin bir hayli azaldığını ifade ederek, ''Üyelerimiz daha önce günde 50-60 tane çeyrek satarken, son günlerde buram 15-20'ye düştü. Üyelerimiz artık siftahlarını çeyrekle bile yapamaz oldu. Satışlarımızın artacağı günleri umutla bekliyoruz'' dedi

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.