Borsa Daha Fazla Yükselir mi?

Salı

Son hafta içinde rekora koşan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, sonunda dün tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.Buna paralel olarak dolar da 1.50 nin altına çekilir mi soruları akıllara gelmeye başladı

İMKB-100 endeksi, 30 ay sonra nihayet yeni bir tarihi rekora ulaştı.Bir önceki rekor 15 Ekim 2007'de 58 bin 864 puanla olmuştu, İMKB-100 endeksi dün ise 58 bin 897 puan seviyesine ulaştı ve tarihinin en yüksek seviyisini gördü.
Borsanın tarihi zirve kapanışı ise 58 bin 231 puan seviyesinde bulunuyor. Borsa yine bir önceki tarihi zirve seviyesinin gerçekleştiği 15 Ekim 2007 tarihinde tarihinin en yüksek kapanışını da gerçekleştirmişti. Yükselişin gücü gün sonuna kadar devam edince kapanış da rekorla geldi. Borsa günü yüzde 1,01 yükselişle 58 bin 645 puandan kapattı.

Peki bundan sonra endeksin hedefi ne olacak sorusularında ise 60 bini görürmü sorulara akıllara gelmeye başladı. Bu seviyeye ulaşılabilmesi içinse endeksin yeni tarihi zirveden itibaren yüzde 1,87 yükselmesi yeterli olacak. Bu da yaklaşık 1100 puanlık bir yükselişe tekabül ediyor.

Öte yandan doların TL karşısında 1.51 TL'ye doğru gerilemesi nedeniyle döviz yatırımcılarının da çok merak ettiği bir soru ön plana çıktı: Dolardaki düşüş daha da sürebilir mi? Bugüne kadar hep doların TL karşısında yükselmesine vesile olan siyaset, bu kez TL'nin dolar karşısında yükselişine sebep gösteriliyor. Siyasetin TL yükselten senaryoları da oldukça enteresan Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.