Borsa'dan Tarihi Rekor

Pazartesi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 100 Endeksi 58 bin 645 puanla tarihinin en büyük rekorunu kırdı.

Son zamanlarda yükselmekte olan İstanbul İMKB tüm zamanların en yüksek düzeyine çıkarak yeni bir rekor kırdı.
İMKB Ulusal 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 1.01 artarak 58 bin 645 puanla tarihi zirveden kapanmıştı. Bir önceki kapanış rekoru 58 bin 231 puanla 15 Ekim 2007'de kırılmıştı.O günden bu zamana kadar dalgalı bir grafik izleyen İMKB'de toplam işlem hacmi ise 2.09 milyar lira oldu.

Endeks, seans içinde 58 bin 896 puana kadar yükselerek, tüm zamanların en yüksek değerini kaydetti. Endeks son olarak 15 Ekim 2007'de 58 bin 864 puanı görmüştü.

Borsadaki hareketi değerlendiren Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aysoy şunları söyledi: "Piyasaların yönünü değiştirecek ters bir haber gelmesi beklenmiyor. İşlem hacmi tarihi seviyeyi geçmek için yeterli değildir. Birkaç gün güç toplayıp yeni bir tarihi tepe kapanışı olabilir. Ama bundan sonra datalar değil, siyasi ve ekonomik haberler, bankalarla ilgili satın almalar endeksin bu seviyenin üstüne çıkmasına neden olabilir. 60 bin seviyesi telafuz ediliyor ama kısa vadede 'buradan 60 bine gidiyoruz' demek için daha major ekonomik gelişmeler olması gerekiyor. Çift haneli büyüme rakamı, bankaların kârlılık beklentisi fiyatlara yansımış durumda."

Anadolu Yatırım Teknik Stratejisti Halil Reçber de, "Gün içinde ilerleyen dakikalarda endeksin özellikle ABD açılışına yakın tüm zamanların TL bazında en yüksek noktayı görmesiyle beraber Meksika Bolsa Endeksi'nden sonra dünyada kriz öncesi seviyeye ulaşan ikinci borsa olma özelliğine ulaşarak ilerleyen süreçlerde beklediğimiz olumlu performansın devamını getirecek. İlk etapta hedef 59 bin seviyesi" dedi.

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.