Dolar 1.5 Altına İner mi?

Salı

Dolarda oldukça kritik seviyelere geldik. 1,5100 seviyesi hareketli ortalamaların bulunduğu destek ve 1,5000 seviyesi ise psikolojik destek. Doların 1,5050 nin altında bir haftalık kapanış yapması görünümünü son derece olumsuz etkileyecektir ve aşağı yönlü hareketi devam edecektir. Bu aşağı hareketin ilk hedefi 1,4830 olarak görülüyor. Orta vadede doların yönü aşağı ve 1,5000 ın aşağı doğru kırılması olası.

Yatırımcı dövizden uzak dursun

Yatırımcının dövizden uzak durmasını tavsiye ederim. Reel olarak negatif TL getirisi ve çok yüksek seviyelerdeki borsa yerine anapara korumalı fonlar makul görünüyor. Yatırımcının risk iştahına göre Emtia fonları ya da GYO fonları son derece cazip görünüyor.

Dolar TL karşısında siyasetle güç kaybediyor

Piyasada genel görüş son anayasa taslağının Meclis'ten geçmeyebileceği ve bir referandumun olası olduğu. Bu durumda referandumdan çıkan sonuç hükümetin erken bir seçime gidebileceğini ve tekrar iktidara gelebileceğini gösteriyor. Diğer taraftan mali kural çalışmalarının sürmesi bu süreçte hükümetin popülist harcamalar yapmayacağına işaret ediyor. Temel göstergelere baktığımızda ise büyüme rakamlarının krizden çıktığımızı işaret etmesi ve iç talebin de canlanma belirtileri göstermesi, diğer olumlu gelişmeler oldu. Bu olumlu gelişmeler de dövizden kaçış için yeterli sebepler oldu diye düşünüyorum.

Parite 1,3250'ye gerileyebilir

Paritede 1,3585 seviyesi kırılma noktasıydı ve bu seviye test edildikten sonra tekrar 1,3460/1,3540 aralığına oturduk. ABD den gelen veriler olumlu ve şu sıralar FED'in reeskont faizlerinde ne karar vereceği bekleniyor. Avrupa cephesinde ise olumsuz görünüm devam ediyor. EUR/USD paritesinin 1,3600'nın altında haftalık bir kapanış yapması, aşağı olan baskıyı arttırabilir ve bizi tekrar önce 1,3380 sonra 1,3250 seviyesine götürebilir. EUR/USD zayıf görünüyor ve 1,3100 seviyesine doğru bir hareket piyasaları şaşırtmaz.

TriaFX Döviz Analisti Cem Özberk

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.