Borsa'da Bundan Sonra Ne Olur?

Salı

Dünyanın en kırılgan ve en bağımlı borsasına sahibiz, bu su götürmez bir gerçek dün rekor seviyeye ulaşan borsa bugün 60 binin üzerine çıkar mı?
Bundan sonraki hedef 60 bin seviyeleri bu malum bir durum kağıt bazlı yükselişin uzun zamandır devam etmesi bu hedefin görüleceğini zaten gösteriyordu.
Her zaman bu seviyelerin üstünü de test edebilir düşüncesi akıllarda yer etmeye başlamıştı.Fakat bu kural değişmedi. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım. Siyaset gündeminde ve yurtdışındaki konularda herhangi bir değişim olmadığı sürece İMKB, tüm dünya borsalarından ayrışarak yükselişini devam ettirebilir.

Rekor geliyorum dedi.

Dünkü rekor için akıllara gelen tüm sorular gerçekleşti.Krize paralarını kaptıran bütün yatırımcılar imkb'yi yatırım yapılacak en önemli yer olarak gördüler. Bu rekor, gerek faiz oranları gerekse hükümetin uyguladığı politikalar, bunun dünyada reel sektöre yansıması, başarılı bir kriz yönetiminin kaçınılmaz bir sonucu.

Yükseliş spekülatif değil, olması gereken oldu
Borsadaki bu yükselişin spekülatif olduğunu düşünmüyorum. Olması gereken oldu. Endeksin sürekli 38 bin seviyelerinde olacağı konuşuluyordu. Borsaların bu kadar çok karışmasının nedeni, reel sektörle sermaye piyasalarının farklı düşünmesidir. Böyle bir ortamda endeksin yükselmesi gayet doğaldır. Her zaman borsanın düşeceği düşünülürken yukarı seyir yaşanır.

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.