Çeyrek altın satış ve çeyrek altın alış işlemleri

Pazar

Perşembe günü kapalıçarşı da bir sarraf arkadaşımla altın piyasası hakkında muhabbet ederken edindiğim bir izlenimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşım insanların en fazla çeyrek altın alış ve çeyrek altın satış yaptığını dile getirdiğinde nedenini merak ettim.

Artık insanların ekonominin kırılganlığından dolayı küçük altın aldıklarını çeyrek altının küçüğü olsa onu bile tercih edeceklerini dile getirdi.
Bir arkadaşının ondan yüz yirmi adet çeyrek altın aldığını ona neden yarım altın cumhuriyet altını yada tam altın almadığını sorduğunda ise çeyrek altın satış yaparken rahat olduğunu ve çoğunlukla fiyatlarından dolayı çeyrek altın satışı yaptığını dile getirdi.

Biz konuşmaya devam ederken biraz sonra içeri bir bayan girdi. Elindeki cumhuriyet altının satmak istediğini söyledi. Artan paranın bir kısmıyla dört tane çeyrek altın aldı ve gitti.

Halkımız artık alım gücünün zayıflamasıyla birlikte altına güvense bile yine de onu satmak zorunda kaldığında çeyrek altın almak istiyor.

Kısacası çeyrek altın alış ve çeyrek altın satış işlemleri altının bu pahalı döneminde en fazla tercih edilen altın türü...

0 yorum:

şifalı otlar yasmin
http://guncelaltin.blogspot.com/ sizleri altın fiyatları konusunda düzenli olarak bilgilendirmeyi amaçladığımız internet adresimizde bulunan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır.